კულინარიული შოუ
წითელი და შავი მოცხარის მურაბა - სეზონის ჰიტი
მოცხარს უძველესი დროიდან მოიხმარენ, განსაკუთრებით მონადირეები. მოცხარი თაფლოვანი უეკლო ბუჩქია.

გვხვდება მისი სამი სახეობა: წითელი, შავი და თეთრი. ხალხურ მედიცინაში იყენებენ დაბალი სიმჟავის გასტრიტის, გულის დაავადების, რევმატიზმის, ასთმური პრობლემებისა და თვით ხვრინვის სამკურნალოდაც.

მოცხარის მშრალი ფოთლების ნახარშს ასმევენ დიათეზით დაავადებულ ბავშვებს, ტოტების ნახარშში კი – მათ აბანავებენ.

გთავაზობთ წითელი და შავი მოცხარის მურაბის უგემრიელეს რეცეპტს.

ინგრედიენტები:

  • წყალი
  • შაქარი
  • შავი მოცხარი
  • წითელი მოცხარი
მომზადების წესი:

მოცხარი გავრეცხოთ, გავარჩიოთ და დავაყაროთ შაქარი. როცა წვენს გაუშვებს, დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და ვხარშოთ, სანამ ვაჟინი შესქელდება და კენკრა მოიხარშება. ცხელ-ცხელი მურაბა ქილებში ჩავასხათ.
მურაბა შეგვიძლია მიკროტალღურ ღუმელშიც მოვხარშოთ – შაქარგარეული კენკრა მინის ან სხვა შესაბამისი ჭურჭლით შევდგათ მიკროტალღურ ღუმელში 5 წუთი ვხარშოთ და შევაგრილოთ. ეს პროცედურა კიდევ 2-ჯერ გავიმეოროთ და ქილებში ჩავასხათ.

მიირთვით გემრიელად!
| Print |