შვიდი „ჰაცის“ ტრადიცია
მარგარიტა კერეკციანი 20 წელია ტრადიციულ სომხურ „ჰაცს“ აცხობს. 49 წლის ქალს თონის ლავაშის ცხობა დედამ და დედამთილმა ასწავლა. ქალი ათსულიანი ოჯახისთვის  თვეში სამჯერ 110 ლავაშსა და 15 „ბულიკს“ აკეთებს. ვიდრე შვიდი ლავაში არ გამოიცხვება „ჰაცის“ მირთმევა არ შეიძლება. დამალელების ტრადიცით მის დამრღვევს მეუღლე დაეღუპება. დამალის ქალები ლავაშის ცხობას შთამომავლებს ასწავლიან, რათა მრავალსაუკუნოვანი ტრადიცია მივიწყებას არ მიეცეს.




გამოცემულია საქართველოს ღია საზოგადოების ფონდისა და საქართველოს სტრატეგიის და განვითარების ცენტრის (GCSD) ფინანსური მხარდაჭერით. ავტორის/ავტორების მიერ საინფორმაციო მასალაში გამოთქმული მოსაზრება შესაძლოა არ გამოხატავდეს ფონდისა და ცენტრის პოზიციას. შესაბამისად, ღია საზოგადოების ფონდი და საქართველოს სტრატეგიის და განვითარების ცენტრი არ არიან პასუხისმგებელი მასალის შინაარსზე.
| Print |