„როგორ გადაურჩა ქართული ღვინის ინდუსტრია გადაშენებას“ – ამ სათაურით ცნობილი მედიასაშუალება CNN ქართული ღვინის შესახებ ვრცელ სტატიას აქვეყნებს, სადაც ქართული ღვინის წარმოშობაზე, წარმოებაზე, ექსპორტსა და სახეობებზე წერს. სტატიაშივე CNN მკითხველს ინფორმაციას აწვდის 10 საუკეთესო ქართული ღვინის შესახებ, რომელიც მათ აუცილებლად უნდა დააგემოვნონ.
როგორც CNN იუწყება, დღეს ქართული ღვინო თავს აღწევს თითქმის 100-წლიან იზოლაციას და იმ სისტემისგან განადგურებას, რომელმაც მეღვინეობა-მევენახეობის ინდუსტრიალიზაცია მოახდინა და ცუდი ღვინის კეთების პრაქტიკა დაამკვიდრა.
10 საუკეთესო ქართული ღვინო, რომელსაც CNN ასახელებს, ესენია:
- საფერავი;
- რქაწითელი;
- ქისი;
- ჩინებული;
- შავკაპიტო;
- თავკვერი,
- ცოლიკაური;
- ციცქა;
- ხვანჭკარა;
- ოჯალეში;