ფარმა–რჩევები
წითელი ღვინო კიბოს რისკს ამცირებს
ჯერ კიდევ ჰიპოკრატეს მიაჩნდა, რომ ღვინო დიეტური პროდუქტია და ამბობდა, რომ ჯანმრთელი თუ ავადმყოფი ადამიანისთვის ნატურალური ღვინისა და თაფლის მიღება აუცილებელია ზომიერი რაოდენობით. ჰიპოკრატეს მიაჩნია, რომ ღვინო და თაფლი აღმგზნები, გამამხნევებელი და შიმშილის დამაამებელი საშუალებებია.

ცნობილია რომ ღვინოს გააჩნია მატონიზირებელი და ბაქტერიოციდული მოქმედება, ხსნის დაღლილობას, რა თქმა უნდა საჭიროა ამ სასმელის ზომიერი მიღება. საკმარისია ერთი პატარა ჭიქა კონიაკის ან ღვინის დალევა, რომ მძიმე დღის შემდეგ შვება იგრძნოთ.

ორგანიზმის დაბალი ტონუსის დროს, რომელსაც ჰიპერტონია ახლავს თან, თერაპიული ეფექტი მიიღწევა ერთ ჭიქა ჩაიში 1 ან 2 ჩ.კ. კონიაკის დამატებით. კუჭ-ნაწლავის მოქმედების დარღვევისას სასარგებლოა 50 გ. წითელი ღვინო.

ღვინის სამკურნალო თვისებები განპირობებულია არა მარტო სპირტით, არამედ მასში შემავალი სხვა კომპონენტებითაც. ყურძნის ღვინოში შედის ფრუქტოზა და გლუკოზა. წითელ ღვინოში სასარგებლო ნივთიერებები მეტია, ვიდრე თეთრში. მასში არის B1, B2, P ვიტამინები, რომელიც ამაგრებს სისხლძარღვების კედლებს და აწესრიგებს ნივთიერებათა ცვლას.

წითელი ღვინო კიბოს რისკს ამცირებს.მეცნიერებმა აღმოაჩინეს, რომ იგი შეიცავს ანტიმჟანგავ-რესვერატორს, რომელიც განსაკუთრებით საჭიროა სიმსივნის პროფილაქტიკისთვის. აღნიშნული ნივთიერება ანტიბიოტიკის მსგავსად მოქმედებს და ყურძენს სხვადასხვა სოკოვანი დაავადებებისგან იცავს. ადამიანის ორგანიზმში რესვერატორი ხელს უშლის ავთვისებიანი უჯრედების გამრავლებას და ანთებით პროცესებს.

Facebook Twitter
ამინდი
ახალციხე 9 °C
img
ახალქალაქი 4 °C
img
ასპინძა 8 °C
img
ადიგენი 10 °C
img
ბორჯომი 10 °C
img
თბილისი 7 °C
img
აბასთუმანი 4 °C
img
ბაკურიანი 2 °C
img
ნინოწმინდა 4 °C
img
ვალუტა
EUR
EUR
1
3.0291
RUB
RUB
100
4.2126
TRY
TRY
1
0.4646
USD
USD
1
2.6935
AMD
AMD
1000
5.5801
კალენდარი
Facebook