ნივრის სწორად მიღება წმენდს ღვიძლს, წვავს ცხიმს და ანადგურებს პარაზიტებს
20:51 / 16.12.2023
ნიორი – პროდუქტი, რომელიც ფართოდ გამოიყენება პრაქტიკულად ყველა ქვეყნის სამზარეულოში. გარდა კერძებისთვის პიკანტური გემოს მინიჭებისა, ეს ბოსტნეული ფლობს არაერთ უპირატესობას ჩვენი ჯანმრთელობისთვის.
მოკლედ რომ ვთქვათ, ნიორი ჩვენს პლანეტაზე ერთ-ერთი ყველაზე სასარგებლო პროდუქტია, რომელიც წარმოადგენს ისეთი მნიშვნელოვანი მკვებავი ნივთიერებების ძალიან დიდ ბუნებრივ წყაროს, როგორიცაა: კალციუმი, რკინა, კალიუმი, ფოსოფრი, მანგანუმი, A და C ვიტამინი, B ჯგუფის ვიტამინები, გლიკოზიდები და ა.შ.
ანტიბიმკრობული, ანტიბაქტერიული, სოკოს საწინააღმდეგო და ანტივირუსული თვისებებით გამრჩეული ნიორი საიმედოდ გვიცავს სხვადასხვა დაავადებებისგან, აძლიერებს ჩვენი ორგანიზმის თავდაცვით ძალებს და ხელს გვიწყობს ზოგადი ჯანმრთელობის გაუმჯობესებაში.
რატომ უნდა მივირთვათ ნიორი რეგულარულად?!
1. დიაბეტი
დღეში ნივრის ერთი კბილის მირთმევით, თქვენ შეძლებთ სისხლში შაქრის დონის დარეგულირებას.
2. სოკოვანი ინფექცია
ნედლი ნივრისგან გამოწურული წვენი ძალიან ეფექტური საშუალებაა კანისა და ფრჩხილის სოკოს წინააღმდეგ საბრძოლველად. უბრალოდ დაიმუშავეთ სხეულის დაინფიცირებული მონაკვეთები რეგულარულად ამ წვენით და სასიამოვნო ცვლილებებს მალევე იხილავთ.
3. ჰიპერტენზია
ნიორი წმენდს ჩვენს არტერიებსა და სისხლძრღვებს დაგროვებული მავნე ნარჩენებისგან და ქოლესტერინის საცობებისგან, რის ხარჯზეც რეგულირდება სისხლის წნევა და უმჯობესდება სისხლის მიმოქცევა მთელ სხეულში.
4. პარაზიტები
ნიორი საკმაოდ ძლიერი ბუნებრივი ანტიპარაზიტული საშუალებაა, რომელიც ეფექტურად ებრძვის და ანადგურებს ჩვენს სხეულში ბინადარ უცხო სხეულებსა და მათ კვერცხებს.
5. ანტიკოაგულანტი
ნივრის რეგულარულად მირთმევით, შეძლეთ სისხლის შედედებისა და თრომბების ფორმირების თავიდან არიდებას.
6. გაციება
ნიორი უძლიერესი ბუნებრივი ანტიბიოტიკია, რომელიც ანადგურებს მავნე ბაქტერიებსა და ვირუსებს. ის სწრაფად ამარცხებს სურდოს და გაციებისთვის დამახასიათებელ უსიამოვნო სიმპტომებს.
7. აუმჯობესებს სისხლის შემადგენლობას
გოგირდის შენაერთები, რომელთაც ჭარბად შეიცავს ეს ბოსტნეული, წმენდს ჩვენს სისხლს.
8. ამცირებს ქოლეტერინის დონეს
ნიორი ამცირებს ქოლესტერინის დონეს სისხლში და შლის მის ფენებს, რომლებიც ილექება სისხლძარღვების კედლებზე და აფერხებს სისხლის მიმოქცევის პროცესს.
ნიორი შეგიძლიათ მიირთვათ როგორც დილით, უზმოზე, ასევე საღამოს საათებში. აუცილებლად გამოიჩინეთ ზომიერება, მიირთვით დღეში მაქსიმუმ 2 კბილი ნიორი, რათა თავიდან აირიდოთ ჯანმრთელობის დაზიანება.
თუ გსურთ, მიიღოთ მაქსიმალური სარგებელი ამ პროდუქტისგან, დაძინებამდე რამდენიმე წუთით ადრე მიირთვით ის შემდეგი ინსტრუქციის მიხედვით:
ნივრის ერთი კბილი დააქუცმაცეთ და დატოვეთ ჰაერზე რამდენიმე წუთით, რათა მასში გააქტიურდეს ფერმენტები, შემდეგ გადაყლაპეთ და დააყოლეთ ერთი ჭიქა ოთახის ტემპერატურის წყალი. ეს საუკეთესო საშუალებაა ღვიძლის ტოქსინებისგან გასაწმენდად, ნივთიერებათა ცვლის პროცესების დასარეგულირებლად, პარაზიტების გასანადგურებლად და ცხიმოვანი ფენების წვის პროცესის გასააქტიურებლად.
მოცემული ვებ გვერდი „ჯუმლას" ძრავზე შექმნილი უნივერსალური კონტენტის მენეჯმენტის სისტემის (CMS) ნაწილია. ის USAID-ის მიერ დაფინანსებული პროგრამის "მედია გამჭვირვალე და ანგარიშვალდებული მმართველობისთვის" (M-TAG) მეშვეობით შეიქმნა, რომელსაც „კვლევისა და გაცვლების საერთაშორისო საბჭო" (IREX) ახორციელებს. ამ ვებ საიტზე გამოქვეყნებული კონტენტი მთლიანად ავტორების პასუხისმგებლობაა და ის არ გამოხატავს USAID-ისა და IREX-ის პოზიციას.
This web page is part of Joomla based universal CMS system, which was developed through the USAID funded Media for Transparent and Accountable Governance (MTAG) program, implemented by IREX. The content provided through this web-site is the sole responsibility of the authors and does not reflect the position of USAID or IREX.
ავტორის/ავტორების მიერ საინფორმაციო მასალაში გამოთქმული მოსაზრება შესაძლოა არ გამოხატავდეს "საქართველოს ღია საზოგადოების ფონდის" პოზიციას. შესაბამისად, ფონდი არ არის პასუხისმგებელი მასალის შინაარსზე.
The views, opinions and statements expressed by the author/authors and those providing comments are theirs only and do not necessarily reflect the position of the Foundation or the Center. Therefore, the Open Society Georgia Foundation and Georgian Center for Strategy and Development are not responsible for the content of the information material.